اصغر سلیمی، عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی درباره ابزارهای کاهش نیاز به نقدینگی به خبرنگار ابیِنا گفت: درگیری اقتصاد ایران سالها است که با افزایش نقدینگی و رشد نرخ تورم همراه شده است. کارشناسان راههای مختلفی را برای حل این موضوع ارائه میدهند، اما این راهها بدون شک نیاز به ابزارهایی دارد که در انتخاب آن باید دقت لازم به کار برده شود.
وی درباره این ابزارهای بیان کرد: خرداد ماه امسال سامانه محچک راه اندازی شد، در این سامانه امکانی فراهم آمد تا اعتبار دوباره به چک بازگردد. البته پیش از آن با راهاندازی سامانه صیاد امکان ثبت، استعلام و تأیید چک فراهم شده بود. با این سامانهها مردم میتوانند بدون اینکه همدیگر را بشناسند، اعتماد کنند و معاملات شان را انجام دهند. همچنین پروندههای قضائی هم در رابطه با مشکل چک برگشتی کمتر خواهد شد. بدون تردید سامانه محچک و چک صیادی دو ابزاری به حساب میآید که در کاهش میزان نقدینگی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی در ادامه به تامین مالی زنجیرهای نیز اشاره کرد و یادآور شد: سالها است که صنعتگران برای حل مشکلات خود تنها راه چاره را استفاده از تسهیلات بانکی میدانند؛ البته بانکها هم مشکلات خود را دارند و فاقد این توانایی هستند تا به تک تک آنان در تمام مراحل پاسخ مثبت دهند. طرح تامین مالی زنجیره تولید یکی از راههایی است که نه تنها میتواند تا حدودی گرهای از مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران باز کند، بلکه از میزان نقدینگی هم میکاهد.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی دراین خصوص اضافه کرد: با استفاده از این روش شاید با یک سوم حجم نقدینگی مورد نیاز، یک زنجیره به طور کامل بچرخد. دلیل آن هم این است که زمانی که تولیدکننده، تولید را انجام میدهد و آن را به گروه بعدی تحویل میدهد، این کار به همین شکل جلو میرود تا در نهایت به دست مصرف کننده برسد و نیازی نیست که تک به تک فعالان در این مراحل برای دریافت تسهیلات تقاضا ارسال کنند؛ بنابراین نه تنها برسرعت تولید افزوده خواهد شد، بلکه از حجم نقدینگی هم کاسته میشود.
سلیمی درباره تاثیر اوراق گام نیز در کاهش نقدینگی اظهار داشت: این کار هم بر موضوع نقدینگی بسیار میتوان موثر واقع شود و بهتر آن است تا دولت تمامی این موارد را به درستی مورد توجه قرار دهد.